Külm kohupiima-vahukoore maius

Terve elu on mulle kõiksugu erinevad kohupiimad mokka mööda olnud. Nii otsustasin ka oma suures kokkamistuhinas teha kohupiima-vahukoore hõrgutist. Retsepti sain ühest uhkest kokaraamatust, mille nime ma hetkel ei maini, kuna rääkis perenaistest ja nutikusest, millest kumbki pole kuidagi minuga seotud.

Aga… veidi modifitseeritud versioon, mis viib keele alla, on selline:

2 pakki tavalist kohupiima (peale mitmekordseid katsetusi soovitan Põltsamaa ricottat, hea teraline)
500 ml vahukoort
maitse järgi:
rosinaid, mandleid, mandlilaaste, kookosehelbeid, marmelaadi või kuivatatud aprikoosi. Praegusel ajal ka maasikaid.

Et raha kokku hoida, võiks ju kasutada rosinakohupiima, samas rosinakohupiim on liialt nätske ning ei anna päris seda õiget maitset. Pane kohupiimad kaussi ning seda ühtlaseks. Lõigu peotäis kuivatatud aprikoose väikesteks tükkideks ning sega kohupiimaga. Kohupiim muutub juba päris mahlaseks isegi piimaga segamata. NB. kohupiimasegule ära lisa suhkurt!

Purusta peaotäis mandleid pulbriks ning lisa koos mandlilaastudega segule, samuti kookosehelbed. Peale segamist on saadav kreem juba üsna hea ja mahlane.

Pane segu külmikusse ning seejärel vahusta teises kausis vahukoor ning maitse järgi suhkur. Lisa pool vahukoorest kohupiimasegule ettevaatlikult segades.

Serveeri kohe, lisa taldrikule või magustoidu vaagnasse 2 osa kohupiimakreemi ning 1 osa vahukoort. Peale rapuda purustatud mandlipuru ning maasikaid.

Lisa kommentaar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Muuda )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Muuda )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Muuda )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Muuda )

Connecting to %s